En studie i hämnd

Franska filmfestivalens öppningsfilm på Sture ”En studie i hämnd” är trots sitt långsamma tempo och frånvaro av vanliga trhrilleringredienser – eller kanske just tack vare detta – en verkligt spännande historia. Man vet att hämnden för en oförrätt i barndomen kommer, men man vet inte exakt hur.

Betryggande att se att det visst görs bra europeisk film och att den ofta skiljer sig från Hollywoodprodukterna bland annat genom att inte vara så förutsägbar. Men varför kan bra Europeisk film bara visas på speciella festivaler? Varför går det inte att importera och visa mer Europeisk kvalitetsfilm på den vanliga repertoaren? Obegripligt. Kanske dags för lite intern Europeisk kulturimperialism?

Andra bloggar om: , ,

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i film och TV. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


nio + fem =