Annika Ekdahl: ”Vävda bildvärldar” på Waldemarsudde

Jag har aldrig intresserat mig speciellt för textil eller vävda tapeter/gobelänger, men när jag gjorde ett återbesök på Lhote-utställningen på Waldemarsudde passade jag på att titta in på Annika Ekdahls utställning och blev helt tagen av vad man kan göra med en vävstol. Det är inte bara tekniken som ger ett så fascinerande uttryck som man knappt trodde var möjligt med vävda trådar, även bilderna i sig själva, de fantasifulla bildvärldarna är helt makalösa.


Follow Me – Shine, 2015

Alla verken är ganska stora, oftast ca tre meter i bredd. Väven är så detaljerad att man vid första anblicken kan uppfatta bilden som en målning. Annika Ekdahl tar gärna med djur i sina bilder, observera enhörningen nere till höger.


Barockfesten, 2002

Barockfesten är en släktmiddag där både levande och döda får vara med. Några av gästerna har änglavingar.


Bröllopet i Queens, 2002

Den här fantastiska bilden är svår att ge rättvisa med ett foto. Centralbilden omramas av mindre bilder som ser ut att vara detaljer av tilldragelsen.


Tröjan, 1995

Andra bloggar om , , , , , , ,

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i konst, samtidskonst, utställningar. Bokmärk permalänken.

2 svar på Annika Ekdahl: ”Vävda bildvärldar” på Waldemarsudde

  1. Jenny B skriver:

    Tack för din recension och de vackra bilderna. Jag har inte heller haft något större intresse för textil konst, men just den här utställningen lockar. Efter vad du berättar verkar den sevärd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


fem + = tio