Liljevalchs vårsalong 2017

Vårsalongen 2017 är som vanligt en av årets höjdpunkter för den som är intresserad av bildkonst. Mycket måleri, en del collage, textil, akvarell och märkliga fantasieggande skulpturer. Liljevalchs tillfälliga lokaler på Malmskillnadsgatan 32 är knökfulla av besökare även vardagar, så nog är vårsalongen uppskattad . Och med all rätt. Ännu finns utrymme för bilden och hantverket i konsten. Så bra!

Några av mina högst personligt valda favoriter:


Anders Lönn: ”Vasallparken 2”
Den här målningen lyser det verkligen om


Siri Elfhag: ”När elmasten föll 1”
Jag kommer att tänka på John Bauer i trollskogen. Sagolik stämning.


Eva Lindgren
Ett av två stora, fint detaljerade stadslandskap av Eva Lindgren. Kanske kan man se det som en slags nostalgi i förväg, en dokumentation av Stockholms skyline i början av 2000-talet, innan stadens centrum hunnit bombarderas sönder av anskrämliga skyskrapor. För visst kommer det att bli så? Allt nytt måste ligga i city och kommer man att kunna motstå de fantastiska penningsummor det handlar om?


Morgan Stenman: ”Söndagspoet”
Jag gillar både akvarell och collage. Här finns båda på en gång!


Malin Persson: ”Holländargatan 1”
Malin Persson känner jag igen från tidigare utställningar. En gata med sekelskifteshus. Så vackra fasader. Det behövs så lite, aningen utsmyckning bara så bildas skuggor och ytan kommer till liv. Det har Malin Persson fångat på sina bilder.


Josefin Lindskog: ”150518”
En del fina teckningar finns också på vårsalongen. Bland de bästa är två blyertsteckningar av Josefin Lindskog, båda med henne själv som modell, i aningen övernaturlig storlek.

Andra bloggar om , , , , , ,

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i konst, samtidskonst, utställningar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


fyra + = nio