Market 2013

Högst upp i Konstakademiens hus på Market 2013 hittar man det i mitt tycke mest imponerande verket på mässan. Det är Alyson Shotz ”The shape of space”. De hängande draperierna av en slags plastfilm med holografiska egenskaper känns som att närma sig en massiv glasvägg eller en massiv cylinder av bubbligt glas. Men det är en illusion. I själva verket består cylindern av små eliptiska tunna plastbitar ihopfogadee med häftklammer. Så effektfullt, så smart. Och visst är det lite av ”rymdens form”.


Alyson Shotz: The shape of space

Alyson Shotz: The shape of space

Alyson Shotz: The shape of space – detalj

Några andra favoriter på mässan:


Christine Ödlund

Jarmo Mäkilä


Andra bloggar om , , , ,

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i konst, samtidskonst, utställningar. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Market 2013

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


+ åtta = nio