Slow Art på Nationalmuseum

Konsthantverksutställningen Slow Art på Nationalmuseum visar föremål som tillkommit genom långsamma och omständliga arbetsprocesser. Det fysiska resultatet – mycket vackra objekt i textil, glas, metall, papper, äggskal eller andra material – är imponerande, men den tidsödande arbetsmetoden där föremålen kan ta månader och år att tillverka har också en meditativ sida. Den här metoden att skapa där vägen är målet tilltalar mig.


Gunilla Lagerhem Ullberg: ”Herbarium”

Mafune Gonju: ”Beauty has a thorn”

Gunilla Lagerhem Ullberg plockar, pressar och torkar blomblad som hon klistrar upp på pannåer i mönster. Klänningen av glas är hopfogad av oregelbundet formade bitar av planglas som fogas ihop med ståltråd via hål som borrats i glaset.


Eva Stephenson Möller: ”Kura”

Helen Dahlman: ”Sanitära möbler”

Eva Stephensons vävnad i ull och lin är framtagen med flamfärgningsteknik som kräver exeptionell precision. Den här typen av mönster med förtoningar är ett av mina egna favoritmotiv i akvarell. Kul att se det i annat material. Helen Dahlmans badkar i brodyr måste ses på nära håll för att man ska uppfatta de fina nyanser som fångar ljuset och ger motivet form.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i konst, samtidskonst, utställningar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


sex + = fjorton