Tyrannosaur

Vad händer egentligen i England? För inte så länge sen fick vi se bilder av medborgare som brände ner och plundrade sitt eget bostadsområde, till synes utan anledning. Filmer som This is England, Harry Brown och nu Tyrannosaur visar en ödslighet, gängkriminalitet, våld, misär och hopplöshet i nerslitna förortsområden som är svår att föreställa sig här hemma. I varje fall inte i samma skala.

Varifrån kommer all denna destruktiva ilska som Joseph i Tyrannosaur förpestar livet med för sin omgivning och inte minst sig själv? De tre huvudkaraktärerna spelas lysande trovärdigt av Peter Mullan, Olivia Colman och Eddie Marsan. Det osannolika mötet mellan den våldsamme svärjande fyllbulten Joseph och den beskedligt kristna Hannah blir ändå trovärdigt. Filmen handlar om våld, ilska, förnedring. Kanske ställer den också frågan om när det kan vara befogat att ta till våld? Jo filmen har en del våldsamma inslag men behållningen blir ändå det fina samspelet mellan karaktärerna Joseph och Hannah. Och slutet är om inte lyckligt så i varje fall inte nattsvart. Varför filmen heter Tyrannosaur? Ja det får man en aning om under berättelsens gång. Tyngden av något jättelikt destruktivt som redan på långt avstånd får vattnet i ett glas att bilda ringar.

Tyrannosaur får fyra **** poäng

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i film och TV. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


nio + fem =