Art Anglais 2011

Konstmässan Art Anglais, en av tre som pågår i Stockholm denna helg, anses visst vara lite kommersiell. Vad som menas med det har jag inte riktigt förstått, kanske betyder det att man visar konst som går att sälja. Och visst är det en viss skillnad i urvalet verk jämfört med Market. Kanske kvaliteten också i genomsnitt är något lägre på Anglais. Men mässan är ändå intressant efersom den nästan enbart visar tittvänlig konst.

Jag fäster mig vid att så många målningar i klassisk figurativ stil hänger på Anglais, som verk av Johan Patricny, Christopher Rådlund och Odd Nerdrum. Den typen av målningar är absolut inte dominerande i antal men sticker ändå ut. De visas av två gallerier: Det ena är Göteborgsbaserade Vasa konsthall som verkar ha viss anknytning till konstnärer utbildade på Flocrence Academy of Art i Mölndahl och Nerdrumskolan. Det andra är Edsviks konsthall där utställningen ”Figurationer” väckte viss uppståndelse för några år sedan.

På mässan hänger också flera bra verk av Bodil Hedlund och den tekniskt oöverträffbare akvarellisten Stanislaw Zoladz liksom min favorit från figurationsutställningen, Marianne Wiig Storaas.


Marianne Wiig Storaas: Tone

Bodil Hedlund: Hope Verii

Anna-Karin Brus: Flyghavre

Joakim Ericsson

Stanislaw Zoladz: Nybroplan

Andra bloggar om: , , , ,

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i konst, samtidskonst, utställningar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


+ tre = sju