Akvarell: Pompeji nattbild

Pompeji nattbild
Pompeji nattbild. Akvarell januari 2011, ca 36×26 cm.

Hmmm, svårt att få fram akvarellpigmentens rätta valörer med min digitalkamera. Det fick bli en kompromiss med lite underexponerad och kornig bild.

Andra bloggar om: ,

Det här inlägget postades i antiken, mina bilder. Bokmärk permalänken.

2 svar på Akvarell: Pompeji nattbild

  1. dora skriver:

    Oj, vad du reser! Är det ljusa pappret som du skyddat, eller har du målat på det efteråt?

  2. Börje skriver:

    Dora: Jag var i Pompeji i mars förra året, tog ett foto i dagsljus som är förlaga till denna bild och en tidigare akvarell. Det vita är ursparingar utom lite undermålning med täckvitt på vulkanen när jag fumlat till det med fel färg. Vulkanen borde förstås vara Vesuvius fast jag har flyttat den lite. Månen är också en fantasi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


åtta + fyra =