Akvarell: Deer Woman

Börje Höglander:
”Deer Woman”, akvarell 36×26 cm, augusti 2010

Andra bloggar om:

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i mina bilder. Bokmärk permalänken.

5 svar på Akvarell: Deer Woman

  1. Kvinnan på bilden är halvt om halvt skogsgrön och det växer upp trädgrenar som horn från hennes huvud. Fin suggestiv bild. En fråga: har du möjligen tänkt något om människans förhållande till resten av naturen när du målade det här, eller är det ren intuition (eller vad vi ska kalla det) som väglett dig?

  2. Börje skriver:

    CG: En gammal idé som blivit en akvarell nu efter flera år. Det finns en myt om ”hjortkvinnan” bland nordamerikanska indianer. En mystisk varelse som dyker upp och försvinner. Motsvarar väl ungefär skogsrået i nordisk mytologi. Enligt indianmyten har hjortkvinnan klövar, men i min version fick hon horn. Trots att horn på alla slags hjortdjur utom renen är ett manligt attribut.

  3. Inga M skriver:

    Den här bilden är bra! Jag gillar den! Speciellt hennes ansikte och hennes ansiktsuttryck. Myten om skogsråa lever kvar här där jag bor och det berättas fortfarande om hur någon mötte skogsråa vid bestämda ställen.

  4. Börje skriver:

    Inga: Tack! Jo jag misstänker att du har skogsrår runt där du bor. Ansiktet i denna version blev av någon anledning mycket yngre än vad som var meningen från början. På skissen är hon äldre:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


två + = tre