Bella Bianca med Romeo & Juliakören

Romeo & Juliakören Romeo & Juliakören Romeo & Juliakören

Romeo & Juliakören, i vildsint dans

Jag har skrivit om Romeo & Juliakören tidigare men det tål att upprepas hur bra den här ensemblen är.

Bella Bianca är titeln på Romeo & Juliakörens sommarspel som stilenligt framförs i Dramatens marmorfoaje, den lokal som har den intima men samtidigt pampiga atmosfär där kören bäst kommer till sin rätt. Kören som bland annat är känd från Nobelfesten 2009 sjunger sin renässans- och barockmusik på svårtillgängliga originalspråk och i tidsenlig, färggrann kostymering med ackompanjemang på teorb och djembe (tror jag) och i denna uppsättning med gästartisterna Susanne Rydén sopran och Ole Kristian Andersen barocktrombon. Men det är knappast någon gravallvarlig uppvisning, tvärtom gör körens pantomimer föreställningen till en komedi. Otroligt skickligt. Och rent musikaliskt blir det för mig en av årets höjdpunkter när vissa avsnitt i några ögonblick får världen att försvinna och tiden att stå still. Just så som en musikupplevelse kan bli i bästa fall, även med renässansmusik, när den är suveränt framförd.

Andra bloggar om: , , , ,

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i musik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


två + sex =