Laris Strunke på Konstakademien

Laris Strunke
Laris Strunke, Konstakademien 2-15 december 2009. ”Dagbok juli-november 2009”

Alla målningar på utställningen bygger på motiv från en sluttning på berget Niak i Sarek. ”Jag avstår från att söka förklaring till varför ett kärvt berg i svenska fjällen kan ge intryck av sanddyner i öknen” säger Strunke i programbladet. På samma sätt är det svårt för mig att förklara varför jag tilltalas så starkt av det här måleriet. Men ”måleriets symfoniska kraft” slår emot mig som en högstämd men vänlig tsunami. Jag skulle verkligen inte ha något emot att ha en av dessa stora dukar hängande ovanför min soffa – (och det är högsta beröm!). Att varje dag få översköljas av detta måleri. Allt är till salu och det mesta redan sålt, lika bra det för även om priserna är rimliga är de långt över min nivå.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i konst, utställningar. Bokmärk permalänken.

3 svar på Laris Strunke på Konstakademien

  1. Titti Hammarling skriver:

    Vill bara tacka dig för din informativa blogg. Jag följer den sedan ett tag men har varit dålig på att kommentera och visa min uppskattning.

  2. Börje skriver:

    Titti: Nu har du ju gjort det! Man tackar, alltid kul att se att någon läser. Såg på din hemsida att du ställer ut i Upplands Väsby Konsthall, då borde jag ha sett dina bilder på 30×30-utställningen. Har själv hängt där nån gång men det var ett tag sen.

  3. Titti Hammarling skriver:

    Ja, Jag var med där. Lite roligt ibland med begränsad yta. / Ska se Strunkes utställning i helgen. Har hört så mycket om den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


ett + åtta =