La Rondine

La Rondine

Har du inte hört talas om Giacomo Puccinis opera La Rondine från 1917 så är det inte så konstigt, den har nämligen aldrig spelats i Stockholm förrän nu på Boulevardteatern. Märkligt kan man tycka efter att ha upplevt stycket. Här finns allt – bra musik, lätt depraverad Parismiljö, romantik, komik, tragik, heta känslor. Och ensemblen inklusive kören från operasällskapet Operavox är strålande.

Jag vet inte om det skulle låta annorlunda eller bättre om La Rondine sattes upp på en mer professionell operascen men det skulle i varje fall knappast ge en större upplevelse. Här finns intensitet och inlevelse och riktigt duktiga solister. Dessutom i andra akten vad som möjligen är operahistoriens våldsammaste krogslagsmål. Jag har sett några föreställningar av Operavox med långt mellanrum och intrycket är att uppsättningar såväl som sångare bara blir bättre och bättre. Den intima Boulevardteatern gör också att man kommer nära sångarna och faktiskt uppfattar vad om sjunger, vilket jag sällan gör på Stockholmsoperan.

La Rondine får **** 4 poäng på min subjektiva skala

Recension i SvD

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i musik, scen och teater. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


tre + sex =