Stämningsbild påskafton

Nattbild

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i mina bilder. Bokmärk permalänken.

7 svar på Stämningsbild påskafton

 1. Torbjörn skriver:

  Jag gillar också nattbilder! Hur lyckades du med denna? Jag tror att denna är tagen på fri hand och det är bra gjort!

 2. Urban skriver:

  Ganska tråkigt motiv men någorlunda komponderad, och hyfsat ljus.
  Kan inte påstå något generellt om nattbilder men visst kan somliga vara intressanta, vackra etc.
  Fotografier med nattliga motiv finns många men jag funderar ibland på att det finns förhållandevis få målade nattskildringar ( även om där givetvis finns några stycken, Eugen Jansson, Prins Eugen för att bara nämna ett par svenska namn ).
  Temat borde vara tacksamt, och borde ha varit tacksamt, för alla möjliga sorters stämningsyttringar.

 3. Börje skriver:

  Nu är jag ju knappast någon avancerad fotograf, så bilden är givetvis tagen på fri hand med en vanlig digitalkamera utan högsta upplösning. Det som lockade med motivet var förstås ödsligheten och det lite mystiska ljuset från väntkuren, plus diagonalen av ljuspunkter som försvinner i fjärran. Skulle kanske kunna bli en målning.

 4. Urban skriver:

  Jag har sett ganska dramatiska fotografier av ödsliga järnvägar genom nattliga städer och landskap som jag gillar men diagonalerna av ljuspunkterna på din bild som försvinner bort på perrongen förändrar inte att motivet och bilden är trist i mina ögon.

 5. Inga M skriver:

  Jag tar också bilder i svagt ljus ibland. Men jag måste alltid ha ordentligt stöd för handen då, annars blir det dåligt med skärpan. Det blir ju lång tid för att kompensera ljusbrist och risk för suddiga bilder.

  Hoppas Du haft en bra påsk. Jag har ju haft nöjet att kolla in på Louisiana, Arken och Göteborgs konstmuseum. Ska lägga ut mer bilder och tankar därifrån senare. Men redan nu kan jag väl säga att utställningen Annan konst i Gbg var himla rolig att se. Man går runt i den med idel leende på läpparna och ibland med goda skratt. Det finns mycket ömsint och mycket humor i de här bilderna och figurerna. Kanske är det lika viktigt att förmedla som politiskt avancerade budskap.

 6. Inga M skriver:

  Igen då! Nu har jag lagt ut bilder från Annan konst.

 7. Sara-Vide skriver:

  Tjena Börje,
  sorry att jag inte svarat förrän nu!

  Skulle bara säga tack. Och att mer (eller mindre) förklaringar till varför jag tycker annorlunda i vissa frågor, får vänta tills mitt spjutspetsintellekt och mer rymliga tidsschema kommit tillbaks från semestern. All the best, Sara-Vide

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


+ sju = elva