Antikrundan på Moment:Teater

Mathias Olsson och Ludde Hagberg i Antikrundan
Mathias Olsson och Ludde Hagberg i Antikrundan. Foto/moment

Sällan har jag läst en surare recension än Malin Ullgrens sågning av ”Antikrundan” på Moment:Teater i Gubbängen i Dagens Nyheter den 3 mars. Begripligt nog har någon mer omdömesgill medarbetare på DN gömt surkartet bakom lösenord i arkivet.

Ullgren klagar på publiken – den skrattar! och är dessutom uppsminkad och fel klädd! Ullgren klagar på att det bara är två kvinnor på scenen bland flera män. De mest bisarra yttranden flyter ur Ullgrens penna: ”Mycket av det som förväntas vara roligt är objektivt sett inte kul.” eller igen ”Allvarligt talat, det är tekniskt sett inte kul.” – Jaha objektivt och tekniskt sett inte kul – humororaklet Ullgren uttalar sig. Vissa dagar borde man nog inte gå till jobbet…

Enligt det konkurrerande humororaklet på denna blogg var pjäsen ”objektivt och tekniskt sett” väldigt kul. Moment:Teatern har en tradition att behandla allmänmänskliga teman från klassiska pjäser i moderniserad fattning ofta på ett kul och galet sätt. Och nog lyckas man förmedla känslan från de antika pjäsförfattarna Aiskylos, Euripides och Sofokles – mänskligheten har obegripligt svårt att lära av sina misstag. Gå för all del och se Antikrundan, enbart stjärngosseparaden är värd biljettpengarna.

Ullgrens recension blir tyvärr ytterligare en spik i likkistan för min DN-prenumeration. DN kultur har gjort bort sig alltför många gånger.

Recensioner i SvD SR Aftonbladet

Andra bloggar om: , , ,

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i antiken, scen och teater. Bokmärk permalänken.

8 svar på Antikrundan på Moment:Teater

 1. Eva Nygren skriver:

  Så himla dåligt att de inte visar upp sin recension! Vad är det för stil? Självklart gör dina citat en nyfiken och man vill gärna läsa hela texten. ”Antikrundan” är i varje fall ett fyndigt namn!

 2. Börje skriver:

  Eva: Jag antar att man på DN fått klart för sig att Ullgrens recension inte håller måttet. Annars brukar alla recensioner ligga ute på nätet.

 3. David skriver:

  Vilken trevlig blogg! Skulle ni möjligen vara intresserad av att tjäna extra pengar på den genom annonsering? Tveka inte att kolla in vår sida eller att höra av er.

  (Ta med fördel borta detta meddelande efter att ni läst det.)

 4. Inga M skriver:

  Ville bara önska
  GLAD PÅSK!

 5. Hejsan

  denna blogg vill jag gärna återkomma till – kom hit av en slump då jag försökte hitta vårsalonger el dyl att söka till (jag är konstnär som lever ett undanskymt liv, he he)och hittade då dina oika recensioner o dyl – jätteroligt!!
  Jaså, menar du att den där – verkligen magsura – recensionen i DN om Antikrundan var mer eller mindre anonym?? jag blev rätt bestört över den eftersom jag känner en av musikerna i uppsättningen – det var ändå lite skänt att läsa dina ord här,,ska verkligen försöka se den!

  varma hälsningar
  shamanen

 6. Börje skriver:

  Schamanen: Recensionen var inte anonym, den skrevs av Malin Ullgren, den låg tidigare bara i DN-arkivet tillgänglig bara för DN-prenumeranter men har nu lagts ut på DN.se igen.

 7. Eva Nygren skriver:

  Hejsan Börje, det var ett tag sedan! Händer det något spännande i konst-Stockholm?

 8. Magnus Palmgren skriver:

  Bra sida, tack. Kom gärna över och kolla in min konstsida.

  Magnus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


fem + ett =