Transtit 1 Transit 2 på Edsvik konsthall

Woo-Bock Lee, född i Seoul 1947, bosatt i Sverige sedan 35 år gör collage av sidor ur gamla koreanska skolböcker.

Det finns något tilltalande estetiskt i uttrycket, särskilt i de mindre bilderna som hänger i stora grupper. Det är dekorativt, harmoniskt, men också mer än så. Lite mystiskt kanske, särskilt för oss som inte kan tolka texten. Bland de koreanska tecknen finns ibland insprängda fragment från svenska tidningar, notblad och texter. Också de ofta av avsevärd ålder. Transit 1 heter utställningen, och visst är det en övergång, en blandning av två kulturer.

 

 
Kerstin Ahlgren


Ingvar Staffans


Samuel Donoso

På övervåningen i Edsvik konsthall finns den separata utställningen Transit 2. Kanske handlar även denna utställning som visar verk av tio konstnärer om en slags transit – övergång – men i så fall väl snarare förändringen över tid.

”Transit II handlar om kontinuiteten i den samtida verkligheten. Den handlar om mångfalden i dagens konst”, så står det på vernissagekortet. Utställningen är bra, graden av mångfald – bild och form – räcker långt. Men ”mångfalden” och ”kontinuiteten” är det verkligen rätt tema för den här utställningen?

Jag saknar för egen del varken video, konceptkonst, scatter art, trash art, happenings, installationer, appropriering eller någon annan av det otal yttringar som ryms inom den idag vidöppna konstscenen. Men ska man visa bredden och mångfalden i dagens konstliv där bokstavligt talat precis allt kan bli konst om bara konstens makthavare så tycker, då räcker det nog inte med en aldrig så bra utställning med måleri, foto och objekt.

Men förhoppningsvis håller man stilen på Edsvik konsthall med att visa bra bilder och intressant form. Det är i varje fall ingen återvändsgränd.

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i konst, samtidskonst, utställningar. Bokmärk permalänken.

1 svar på Transtit 1 Transit 2 på Edsvik konsthall

  1. märta skriver:

    Välkommen till TIDEN på Edsvik konsthall
    Just nu pågår utställningen TIDEN, ett projekt som involverar ett hundratal konstnärer och som finns att beskåda på tre olika konsthallar i Sollentuna och Upplands Väsby. Konstnärer från ett flertal länder deltar i utställningen som innefattar måleri, videoinstallation, fotografi, grafik och skulptur.
    Maila oss gärna din adress så att vi kan skicka en katalog om utställningen.
    MVH
    Märta, Edsvik konsthall

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


+ åtta = tretton